Maatwerk balie voor de zorg

Het inrichten van een zorginstelling is een vak apart. Dat geldt ook voor de balies. Dit zijn vaak knooppunten in een ziekenhuis, huisartsenpraktijk of tandarts waar veel gebruikswensen samenkomen. Lees op onderstaande pagina wat punten zijn waar u zeker over na moet denken.

Zittend of staand werken achter een balie

Als er gekozen wordt om zittend te werken, moet zowel de baliemedewerker als de bezoeker volgens de Arbo regels op een hoogte van ongeveer 75cm zitten. Steeds vaker zie je ook balies waarachter de medewerker zit en de bezoeker staat. Deze mogelijkheid kan alleen gecreëerd worden als de medewerker op een vlonder zit. Hierdoor zal de voorzijde van de balie automatisch een stahoogte ontstaan. Wanneer er wordt gekozen om staand te werken, biedt een hoge stoel of sta hulp een fijne afwisseling.

Ergonomische balie

Balies worden in verschillende vormen gebruikt en doen veelal dienst als receptie om bezoekers op te vangen, van informatie te voorzien of door te verwijzen. Naast deze werkzaamheden, wordt er vaak ook computerwerk vanachter de balie verricht. Om te zorgen dat deze werkzaamheden niet te belastend zijn, is een ergonomische inrichting van balies of receptiebalies van belang.

Gelijke ooghoogte tussen bezoeker en medewerker

Het is belangrijk dat de medewerker achter de balie op gelijke ooghoogte staat met de bezoeker. Dit kan door zowel de bezoeker als de medewerker te laten staan of beiden juist te laten zitten.

De balie is het visitekaartje van uw zorginstelling

De balie is vaak het eerste wat de bezoeker ziet als hij een gebouw binnenkomt. Dus de uitstraling van dit meubel is ontzettend belangrijk voor de eerste indruk. Zorg er daarom voor dat het ontwerp aansluit bij de sfeer die u als bedrijf wilt uitstralen. Hubbers interieurmakers heeft getalenteerde interieurarchitecten in dienst, die u helpen in het ontwerpproces van uw balie.

Onderhoud en levensduur van balies in de zorg

Hubbers interieurmakers bouwt met oog op de toekomst. Balies in een zorginstelling wordt intensief gebruikt. Daarom verzekeren wij dat alles dat wij maken degelijk is gebouwd. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met slijtvaste materialen. Door deze opzet bent u verzekerd van een balie dat jarenlang meekan en ook nog eens makkelijk te onderhouden is.

Uw balie op maat gemaakt

Van ontwerp tot realisatie. Zoekt u een moderne ontvangstbalie, een luxe receptiebalie of een functionele verkoopbalie? De werknemers van Hubbers interieurmakers ontwerpen en realiseren al 18 jaar de mooiste balies voor zorginstellingen.

Volg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde link

Over Hubbers interieurmakers

Hubbers interieurmakers ontwerpt en realiseert al 45 jaar interieurs en meubilair voor de zakelijke en particuliere markt. Een team van interieurarchitecten, engineers, meubelmakers en monteurs staat garant voor snelle, zorgvuldige levering van topproducten. Door onze alles-onder-een-dakaanpak hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt binnen ons bedrijf. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever zoekt Hubbers interieurmakers bij elk project naar interieurs op maat. Onze zorgvuldigheid garandeert uw zorgeloosheid.