Hubbersdag 2019!

Elk jaar gaan we met het team een dagje uit. Wij noemen dat onze Hubbersdag. Dit jaar was het al weer de 20ste editie. Met zoals altijd: een teambuilding, elkaar beter leren kennen en veel gezelligheid!

Skydiven

Het begon al met de voorpret: “Wat gaan we doen…”, “waar gaan we heen…” Uiteindelijk kwam de bestemming in beeld. Indoor skydiven! Hoe gaaf is dat! Uiteraard moest er een teamfoto gemaakt worden. (let op de drie medewerkers net boven de groep)

112 meter boven Utrecht

Voor de cultureel geïnteresseerden was de volgende stop letterlijk een hoogtepunt. We gingen namelijk de Domtoren beklimmen.

Culinaire afsluiter

De afsluiting was extra sfeervol. We werden met z’n allen in een boot op de Utrechtse grachten rondgevaren. Het avondzonnetje scheen heerlijk, en de hapjes die geserveerd werden waren mogelijk nog lekkerder.

Deze dag heeft maar weer eens benadrukt: ‘een succesvol team klopt als één hart!

Interieurarchitecten bezoeken Design District Rotterdam

Interieurarchitecte Anja Maalderink bezocht afgelopen donderdag de jaarlijks terugkerende beurs Design District in Rotterdam. In de Van Nelle Fabriek wordt ieder jaar hét vakevenement voor interieurdesigners en interieurarchitecten  georganiseerd. Dit viel haar op tussen alle inspirerende stands:

Anja: “Waar de  jaarlijkse beurs in Rotterdam vorig jaar nog redelijk ingetogen was zien we dat het nu de goede kant op gaat. Deelnemers, waaronder ook een aantal nieuwe gezichten, pakken uit met fraaie stands, kleuren en nieuwe producten die nog niet eens volledig zijn uitontwikkeld! De vorige editie stond nog volledig in het teken van duurzaamheid, iedereen wilde laten zien dat ze hun steentje bijdragen, maar eentonig werd dat wel. We zien het nog steeds wel, PETfelt-halffabrikaat- leveranciers doen duidelijk goede zaken, maar nu is het duidelijk stiller rondom dit thema… Of zou het komen door hét onderwerp van deze beurs volgens de ontwerpers van Hubbers interieurmakers: akoestiek! Om stil van te worden, niet onze mening, maar een kreet op menig stand. We zien mooie, stijlvolle toepassing van fabrikanten die weten waar ze het over hebben. Ecophon bijvoorbeeld die voor de gelegenheid een samenwerking is aangegaan met meubelmerk Johanson”.

bezoek design district 2019 akoestische oplossingen

Ook andere branches liften mee op de vraag naar een stillere omgeving ‘akoestische lockers’ en ‘een akoestische whiteboard’ bijvoorbeeld, een contradictio in terminis als je het ons vraagt…

bezoek design district 2019 akoestische oplossingen

Nieuwe toekomst Hubbers interieurmakers

Hubbers interieurmakers kent sinds kort twee nieuwe mede-eigenaren: Lars van Gruythuisen en Jeroen van Gaal. Met ingang van 1 januari dit jaar namen zij het stokje over van Ton Hubbers. Samen met Emiel Mathijssen vormen zij nu het nieuwe ondernemerstrio.

Ton Hubbers

Na ruim 40 jaar gaat oprichter, meubelmaker en ontwerper Ton Hubbers met pensioen. Ton begon zijn ambachtelijke meubelmakerij in 1977. Nadat Emiel Mathijssen in 1995 de zakelijke kant van het bedrijf voor zijn rekening nam richtte Ton zich op de creatieve kant van het vak: het ontwerpen van interieurs. De laatste jaren heeft hij zijn kennis en ervaring overgedragen aan de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers.

Opvolging vanuit het bedrijf

Lars, begonnen als leerling-meubelmaker in 2005, is uitgegroeid tot projectleider. Jeroen heeft zich vanaf 2011 ontwikkeld tot productieleider. Lars: “We hebben de mogelijkheid gekregen om deel te nemen in een prachtig bedrijf, zo’n kans krijg je maar één keer en die hebben we met beide handen aangegrepen”. Ook Jeroen is enthousiast: “Daar waar ik in het verleden al het een en ander voorzichtig heb veranderd geeft het ondernemerschap mij nu nog meer ruimte om de productie verder te optimaliseren”.

Toekomst

Volgens Emiel Mathijssen geeft het ondernemerschap van Lars en Jeroen het bedrijf de garantie voor een solide, succesvolle toekomst. De combinatie van ervaring en jeugdig elan zet de organisatie op scherp en prikkelt iedereen om het beste uit zich zelf te halen waardoor verwachtingen van opdrachtgevers overtroffen worden.
Met de nieuwe generatie aan het roer is Hubbers interieurmakers klaar voor de toekomst.

Binnenkort wordt gestart met de realisatie van het interieur van een stoere schuurwoning aan de rand van Arnhem met een fantastisch uitzicht over het water.

Stoere schuurwoning aan de rand van Arnhem

De opdrachtgevers zijn vanaf de eerste schets van de architect tot en met het uitkiezen van de materialen met onze interieurarchitect nauw betrokken bij hun droomhuis. Voor hun project hebben ze dan ook zorgvuldig de juiste professionals geselecteerd. Architectuur Studio SKA Doorwerth tekende voor het ontwerp van de woning. Hubbers interieurmakers heeft met het interieurontwerp de lijn van het stoere karakter doorgezet; een zwarte keuken, schuivende ‘barndoors’ voor de kinderkamers en staallook taatsdeuren maken het helemaal af. Het ontwerpproces is inmiddels afgerond, de afdeling werkvoorbereiding zorgt er op dit moment voor dat alles geregeld wordt voor een soepele productie en montage op locatie.

Blijf ons volgen, dan krijgt u als eerste het eindresultaat van deze bijzondere woning te zien.

40 jaar creativiteit en vakmanschap

Slider jaar hubbers interieurmakers

Meedoen aan de Nationale Beroepen Wedstrijd levert Ton Hubbers in 1971 de titel ‘beste meubelmaker van Nederland’ op. Met die prijs als startkapitaal begint hij zes jaar later Meubelmakerij A.J. Hubbers. Het eenmansbedrijf restaureert antiek en maakt exclusief meubilair voor particulieren.

Nationale Beroepen Wedstrijd 1971;  Met het kinderbankje dat hij maakte behaalde hij de eerste prijs en werd ‘beste meubelmaker van Nederland’. Ton had nog geen ambitie om het bankje zelf te ‘vullen’ en daarom rouleerde het in veel jonge gezinnen. Het verhuisde zelfs naar Duitsland en België. Na 43 jaar kwam het bankje bij toeval weer op Tons pad, nu in gebruik door de 3e generatie peuters. De hand van de meester in opleiding is nog onmiskenbaar aanwezig; duurzaam en verfijnd. Alles met de hand gemaakt zonder machinale hulpmiddelen. Drie dagen noeste arbeid onder het toeziend oog van een kritische jury en honderden toeschouwers.

Buiten de platgetreden paden vindt Hubbers meer en meer zijn eigen weg. Zijn gedrevenheid en inventiviteit blijven niet onopgemerkt. Naast particulieren ontdekken steeds meer professionele opdrachtgevers de kwaliteiten van de meubelmakerij. Experimenterend met materialen en productiemethodes ontwikkelt Hubbers een stijl die na 40 jaar nog altijd leunt op degelijk vakmanschap en ongebreidelde creativiteit.
Pand Hubbers interieurmakers in 1977
Hubbers groeit langzaam maar zeker uit naar een middelgroot interieurbouwbedrijf, zoals een diepgewortelde boom waarvan de stevige stam steeds meer takken draagt. Meubel- en Interieurbouw Hubbers bv wordt de nieuwe naam van het bedrijf dat inmiddels brede regionale faam heeft verworven.

Contact

Ton Hubbers wordt steeds vaker gevraagd complete interieurs te ontwerpen. Opdrachtgevers worden talrijker, de opdrachten groter. Om zich volledig op het ontwerpen te kunnen richten gaat hij in 1995 een compagnonschap aan met bedrijfskundige Emiel Mathijssen. Deze splitsing van taken verdubbelt de slagkracht van de onderneming die een andere naam krijgt: Hubbers Interieurmakers, bedenkers van interieurs, makers van meubelen. In 2003 betrekt Hubbers interieurmakers het door Ton Hubbers ontworpen bedrijfspand op een kleinschalig industrieterrein in de Ooijpolder. Het gebouw is minimalistisch, functioneel en stijlvol, zoals alle ontwerpen van Hubbers. Inmiddels vraagt ook hier de organische groei van het bedrijf om meer ruimte. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Het vier decennia lang ontwerpen, maken en leveren van meubels en interieurs op maat heeft Hubbers interieurmakers nationale naam en faam bezorgd. Groei was nooit de drijfveer, maar het logisch gevolg van succes. Dat is te danken aan de veelzijdige eigenschappen die team Hubbers tot een topteam maken: vakkundig en creatief, betrouwbaar en eigenzinnig, degelijk en verrassend. Dat zie je terug in elk project.

Bij Hubbers interieurmakers begint de toekomst vandaag. Al veertig jaar lang.

Kiwanis Nijmegen bakt kerstbroden voor Hubbers interieurmakers. 

De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Tante Lenie

blog-hubbers-interieurmakers-kerstbroden
Ton Leysen van Kiwanis bezorgt 35 kerstbroden bestemd voor het Hubbers team.

Over Kiwanis

Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. ‘Geen woorden maar daden’ is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanisclubs.

Over stichting Tante Lenie

In Nederland zijn veel gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is. Stichting Tante Lenie is de lievelingstante die hen een week lang verwent. Iedereen mag er zijn. Tijdens een gezinsweek is er aandacht voor ieder broertje, ieder zusje. En het is tijd om ook papa en mama weer te laten stralen. Deze midweek is voor veel kinderen en hun familie een ommekeer. Het gevoel van saamhorigheid dat ontstaat laat deze gezinnen blijvend groeien. Dat is waarom Stichting Tante Lenie bestaat.

Interieurarchitecten bezoeken Langenthal in Zwitserland.

Op uitnodiging van Unifit reisde de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers naar Langenthal in Zwitserland om “Designers Saturday” te bezoeken. Om de twee jaar presenteren meer dan 70 nationale en internationale fabrikanten, alsmede vooraanstaande universiteiten en academies zich in en rondom Langenthal. Met een shuttle service verplaatsen de bezoekers zich tussen zes fabrieken die hun deuren openstellen voor publiek. Daarnaast bieden deze fabrieken een authentiek podium voor leveranciers uit de interieur branche. Geen standaard beurs in een hal waar we productpresentatie gewend zijn, maar een authentiek podium waar exposanten zich in een tot ‘theater’ getransformeerde productiehal presenteren. Presentaties die je toegepaste kunst kunt noemen. Het is een plek waar ambacht, ontwerp en kunst samenkomen.

Onze start; Création Bauman, een gerenommeerde textielfabriek met verschillende vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Ze ontwikkelen en produceren hoogwaardige stoffen voor diverse toepassingen in het interieur. Met een prachtige bedrijfspresentatie begon onze dag al met veel enthousiasme.

Hector Egger Holzbau is onze tweede locatie tijdens de trip. Een bedrijf op het gebied van innovatieve hi-tech houten bouwprojecten. Met de meest up to date cad-cam-technologie en een uitgekiende logistiek maken zij de meest prachtige futuristische, maar ook nog steeds traditionele architectuur.

blog-hubbers-interieurmakers-designers-saturday-2016

Locatie 3: City Center. Focus Ageing Society – Ouder worden en Design. Bewust of onbewust; veroudering raakt ons allemaal. We leven langer waardoor de demografische behoeften veranderen. Op deze locatie vindt men de kans om bestaande levensvormen en normen te heroverwegen.

blog-hubbers-interieurmakers-sesigners-saturday-2016

blog-hubbers-interieurmakers-sesigners-saturday-2016

Locatie 4: Ruckstuhl. Ruckstuhl een tapijtfabriek met hoogwaardige textiele vloerbedekkingen. Ze verwerken natuurlijke grondstoffen uit de hele wereld. Tijdens een kijkje in hun indrukwekkende fabriek en het ontwikkelingsatelier trok de  presentatie van Talsee veel aandacht; een badkamermeubel gepresenteerd in een ingenieuze opstelling van spiegels suggereerde optische oneindigheid in een streng minimalistisch gebouw. Een inspirerende beleving!

blog-hubbers-interieurmakers-designers-saturday-2016

blog-hubbers-interieurmakers-designers-saturday-2016

Maar echt onder de indruk waren onze ontwerpers van de performance van meubelfabrikant Horgenglarus. Van stoel- en tafelonderdelen maakten ze  interactieve fantasiewezens. Hiermee wonnen ze welverdiend de Exhibitor Category XL zilveren prijs.

Locatie 5: Glas Trösch. Glas Trösch staat bekend om zijn voortdurende innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten van glas. De speciale druktechnieken openen nieuwe perspectieven in het ontwerp van glas die verder gaat dan tevoren ooit gedacht.

blog-hubbers-interieurmakers-designers-saturday-2016

Tot slot bezochten we de fabriek Girsberger, een leverancier van Hubbers. Sinds 127 jaar ontwikkelen en produceren zij innovatieve oplossingen rond het thema zitten.

Wat de aandacht trok in de fabriek van Girsberger was de performance van stoelenfabrikant Dietiker. Een grote hal vullend zweefden stoelen als marionetten boven de vloer, dit omgeven door stemmingsvol licht en muziek.

blog-hubbers-interieurmakers-designers-saturday-2016

Na een dag vol lopen, slenteren en inspiratie konden we even, bijna meditatief,  ontspannen. Een betere afscheid hadden we niet kunnen wensen. Over twee jaar zijn we weer van de partij.

Fotos©http://www.designerssaturday.ch/ – Fotos©Glas Trösch AG, Fotograf: Rasmus Norlander

 

‘Dit vak met toekomst geeft me elke dag voldoening’

Hubbers interieurmakers is een bedrijf waarin de modernste digitale technieken niets zouden betekenen zonder ogen en handen van de vakman. In de interieurbouw is sprake van maatwerk, daardoor blijft de mens de belangrijkste schakel.

Hubbers interieurmakers staat dan ook al jaren op de Techniekdag Nijmegen. Om te laten zien hoe afwisselend en uitdagend een baan in de techniek kan zijn en om jonge mensen kennis te laten maken met het mooie vak van interieurbouwer.

Een medewerker van Hubbers interieurmakers

Lars van Gruythuisen (30) is projectleider bij Hubbers interieurmakers. “We zijn steeds op zoek naar jonge, gemotiveerde mensen die we in ons bedrijf kunnen opleiden. Wij doen alles zelf, van ontwerp tot montage. Er zijn dus veel mogelijkheden.”

Bij Hubbers interieurmakers worden de voortrazende ontwikkelingen in de techniek op de voet gevolgd, daarnaast staan inventiviteit, kennis en kunde nog altijd centraal. Medewerkers krijgen dan ook alle kansen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Van Gruythuisen. “Met foto’s van het productieproces en onze producten, een grabbelspel en een photobooth waar je een portret met bouwhelm op kunt laten maken. Hebben we de jeugd door middel van speelse elementen kennis laten maken met onze stand en vakgebied.”

Hoe is Van Gruythuisen zelf in het vak beland?

“Ik ben meubelmaker geworden omdat mijn vader mij heeft geïnspireerd. Maar ik ben het gebleven omdat het een baan met toekomst is waarin ik mezelf kan ontplooien. Waar je samen werkt aan een prachtig eindproduct. Dat geeft veel voldoening. Elke dag weer. Dát wil ik overbrengen op jonge mensen.”

Woonbeurs Vereeniging Nijmegen.

We hebben zojuist de inventarisatie achter de rug van de Woonbeurs in de Vereeniging te Nijmegen. We hadden zoveel bezoekers, zoveel reacties, zoveel verzoeken om te bellen, daar hadden we zelf nooit aan gedacht. Dat het zó storm zou lopen.

Onze drie ontwerpers hadden de handen vol. Ton, Anja en Lonneke, maar ook Emiel was constant in gesprek. En wat ons verbaasde? De indruk bestond dat bedrijven als Hubbers interieurmakers alleen voor grotere zakelijke projecten ingezet kon worden. Die doen we ook, maar particulieren zijn al jarenlang kind aan huis.

Wilt u een vrijblijvend maar wel een inspirerend gesprek over uw ideeën, neem contact met ons op, u bent van harte welkom.