Lichtplan door onze interieurarchitecten

De vraag naar een compleet interieurontwerp wordt steeds uitgebreider. Bij onze interieurarchitecten kunt u nu ook terecht voor een aanvullend lichtplan. Omdat dit een specialiteit binnen het vak is hebben Lonneke en Anja een cursus gevolgd bij De Lichtschool om zo hun kennis uit te breiden. We kunnen wel stellen dat dat is gelukt!

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan het plaatsen van decoratieve armaturen. In de cursus leerden ze kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes. Het verschil in benadering van bestaande- en nieuwbouw. En uiteraard ontbraken technische aspecten en informatie over merken van armaturen ook niet.

Wat houdt lichtadvies in?

Het lichtplan wordt al vroegtijdig ingezet in de ontwerpfase. Niet alleen het aantal lichtpunten maar ook de plaatsing en het lichttype worden bepaald. Door de juiste balans tussen direct- en indirect licht, lichtkleur- en contrast en de positie komt de ruimte pas echt tot leven. Het lichtadvies wordt volledig afgestemd op uw behoeftes en de beleving die u wilt creëren.

In een lichtplan ontvangt u een schematische tekening zoals hierboven waarin we per desbetreffende ruimte laten zien hoe het licht in verschillende lagen wordt opgebouwd. Daarnaast ontvangt u een plattegrond waarin de posities worden weergegeven, een voorstel van diverse bijpassende armaturen met specificaties en een schakelplan voor de installateur.

Met een bak aan kennis en minstens zo veel enthousiasme gaan wij graag voor u aan de slag. Laat er uw licht eens over schijnen…