Het ideale interieur voor het onderwijs

Door de jaren heen hebben scholen met veel ontwikkelingen te maken gekregen. Het krijtbord is de deur uit en heeft plaats gemaakt voor de nieuwst digibords. De boeken en schriften maken plaats voor laptops. En voor je het weet zitten de leerlingen met VR- brillen in de klas.

De grootste en snelste ontwikkeling bracht corona met zich mee, namelijk het online lesgeven. Gelukkig mogen de leerlingen/ studenten weer naar school, maar het online lesgeven is nog niet voorbij. Ook dit hybride onderwijsmodel waarbij er deels online en deels op school les wordt gegeven brengt veel veranderingen met zich mee. School wordt een ontmoetingsplek voor leerlingen.

Eisen en verwachtingen van leerlingen zijn hoger waardoor de kwaliteitsbeleving en het imago steeds belangrijker worden.

Deze blijvende innoverende omgeving roept om een interieur voor de toekomst. En daar kan Hubbers bij helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en realiseren van interieurs in het onderwijs. Denk aan kastenwanden, balies, maatwerk zitmeubels, kantine meubilair en nog veel meer. Ook realiseren wij met veel plezier ontwerpen van externe interieurarchitecten.

Een ‘hufterproof’ interieur

Wij bouwen met het oog op de toekomst. Een interieur in het onderwijs wordt intensief gebruikt door soms wel honderden leerlingen per dag. Daarom verzekeren wij dat alles wat wij maken degelijk is gebouwd. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met slijtvaste materialen. Door deze opzet bent u verzekerd van een interieur dat jarenlang mee kan en ook nog eens makkelijk te onderhouden is.

Een interieur dat het juiste gevoel oproept

Tegenwoordig is de sfeer van een school of universiteit erg bepalend voor de beleving van de scholier. Daarom helpen wij scholen om een omgeving te creëren waar student én medewerker zich thuis voelt.  Onze interieurarchitecten helpen u om ook de esthetische kant van het interieur op het hoogste niveau te krijgen. Uiteraard doen we hierbij geen concessies op het gebied van gebruiksgemak en levensduur.

Flexibel meubilair

Tafeltjes verschuiven naar een toets opstelling of tijdens een groepsopdracht. Meubilair verplaatsen in de aula bij een uitreiking of een herindeling van de kantine. Er wordt heel wat geschoven met het meubilair van een school. Hubbers kan dit makkelijker maken door lichte, verrijdbare meubels te realiseren.

Slider maatwerk zitbank akoestisch visual han financieel praktijkhuis nijmegen

Functionele ruimtes

Functionele ruimtes zoals de kantine, de aula, stilteruimtes maar ook de theaterzaal of de scheikundeklas vragen om specialistisch meubilair. Ook hierin heeft Hubbers veel ervaring. Een kantine of de aula zijn ruimtes waar leerlingen/ studenten moeten kunnen ontspannen. Dit vraagt om ander meubilair dan een stilteruimte waar het doel is om goed te kunnen studeren. Daarnaast is Hubbers door jarenlange ervaring en uitstekende vakkennis in staat om het meest specialistische meubilair te ontwikkelingen en te realiseren voor dus bijvoorbeeld een lab of het scheikundelokaal.

Specialist in bouwen voor scholen en universiteiten

We hebben veel partners in het onderwijs die graag met ons samenwerken. Enkele namen zijn: Radboud Universiteit, HAN Nijmegen en de HAN Arnhem. Enerzijds zijn we groot en geautomatiseerd genoeg om meubilair in serie te produceren (bv. kasten achterwanden). Anderzijds zijn we specialistisch genoeg en hebben we de vakkennis in huis om specifiek maatwerk te maken, zoals (complexe) balies of specialistisch meubilair. We streven altijd naar de beste afwerking van interieurs. Door van tevoren goed na te denken over de detaillering, kunnen onze monteurs tot op de millimeter precies monteren. Dat maakt een Hubbers interieur anders dan alle andere.

Door onze ervaring weten we dat in het onderwijs een planning nog wel eens anders uitpakt. Gelukkig zijn we een flexibel bedrijf die altijd kan aanpassen waar nodig. Hubbers interieurmakers is al jaren partner van scholen voor de mooiste interieurs. Onze klanten zeggen dat we goed zijn in het nakomen van afspraken. En daar zijn we trots op!