Binnenkijken bij Monique

Hubbers interieurmakers binnenkijken bij

Monique: “Verhuizen naar een huis, met een landelijk uitzicht, voelde als thuiskomen”.

Ik ben opgegroeid op het platteland van Twente, dit maakt dat ik veel waarde hecht aan een landelijk uitzicht. Een aantal jaren heb ik in een nieuwbouw wijk gewoond, waar de tuinen tegen elkaar aan zaten. Verhuizen naar dit huis, met uitzicht op de landerijen, voelde voor mij echt als thuiskomen. Het hele ontwerp van het huis is dan ook op het uitzicht ingericht.

Blog_Binnenkijken bij Monique Zuuring

Een eigen huis bouwen

Zelf ben ik heel nauw betrokken bij het bouwen van een eigen huis. Als communicatieadviseur promoot ik projecten op het gebied van particulier opdrachtgeverschap. In het verlengde daarvan begeleid ik particulieren bij de keuzes die zij moeten maken bij de aankoop van een kavel en de uitwerking van een bouwplan. Al met al komt er heel wat kijken bij het bouwen van een eigen huis. In juni 2014 werd ons huis in Elst gerealiseerd. Ik ben erg blij dat ik intensief betrokken ben geweest bij dit project. Door het laten bouwen van ons eigen huis kan ik mij nog beter inleven in mijn klanten.

Blog_Binnenkijken bij Monique Zuuring

De inrichting

We hebben ervoor gekozen om Hubbers te betrekken bij de inrichting van ons huis. Zelf hebben we best smaak, maar bij ons blijven de ruimtes vaak afzonderlijke hokjes en wordt er niet één geheel gecreëerd. Mijn angst was dat ons nieuwe huis onpersoonlijk en wit zou worden. Het interieur is door Hubbers sober en ingetogen vormgegeven, maar het straalt toch kwaliteit en klasse uit. Dit past goed bij onze leefwijze en wie wij zijn als personen. Er is eenheid gecreëerd en in ons huis zitten nu elementen waar wij zelf nooit op waren gekomen. Deze bepalen nu de wauw-factor van ons huis. Een voorbeeld van een bijzonder element is het zwevende meubel in de keuken. Mensen geven aan zich fijn te voelen in ons interieur, doordat alles in evenwicht is.

Blog_Binnenkijken bij Monique Zuuring

De fijnste plek in huis

De fijnste plek in mijn huis vind ik de grote stoel bij de open haard. Dat vind ik met name een fijne plek, omdat ik daar de ruimte van de vide intens ervaar. Je ervaart hier goed de hoogte van het huis en je hebt hier een mooi uitzicht.

Accessoires

Wat ik belangrijk vind in een interieur, is dat de basis rustig blijft. Door een sterke basis te creëren is het mogelijk om gaandeweg de jaren kleine toevoegingen te doen, om het interieur af te maken. Liever loop ik toevallig tegen iets leuks en duurzaams aan, dan dat ik hals over kop spullen moet kopen bij een woonwarenhuis.

Als een jasje

Volgende maand gaan we met de tuin beginnen. Ons huis past, hoe langer we er wonen en leven, steeds meer als een jasje om ons heen. Er blijven in en om het huis steeds weer dingen veranderen, hierdoor verandert de sfeer ook mee. Ik ben benieuwd hoe onze plek er straks uit ziet als de tuin af is!