Een keukenontwerp is altijd een prachtig samenspel tussen design en functionaliteit. U heeft waarschijnlijk al flink wat keuken ontwerpen op Pinterest of andere bronnen gezien voordat u de stap neemt om uw eigen keuken te laten ontwerpen. Daar zijn wij altijd erg blij mee.

Als wij uw keuken ontwerpen, nemen we uw ideeën en voorbeelden namelijk allemaal mee in het creatief ontwerp. Daarnaast hebben onze interieurarchitecten veel ervaring in de praktische kant van een keukenontwerp. Want uiteindelijk is een keuken bedoeld om in te werken. Wij zorgen dat alle apparatuur logisch gepositioneerd wordt en dat de keuken helemaal afgestemd wordt op uw behoeften. Hierdoor wordt koken altijd een feestje.

Laat u inspireren door deze 4 keukenontwerpen of lees het blog van interieurarchitect Lonneke met enkele tips voor het ontwerpen van een keuken.

Ontwerp moderne keuken

Deze villa in Ubbergen is een toonbeeld van minimalisme. Ook de keuken past in dit minimalistische concept. Deze maatwerk keuken is van eikenhout en heeft een RVS werkblad. Bekijk hier alle foto’s van het keuken ontwerp.

 

Ontwerp zwarte keuken

Zwarte keukens zijn en blijven een trend. Wij zijn erg fan van zo’n gedurfde keuze, want het resultaat is altijd erg mooi. Bij het ontwerp van een zwarte keuken is ontzettend veel mogelijk. Want zwart past in een moderne keuken, maar ook in een klassieke keuken. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit keuken ontwerp in een bungalow in Maas en Waal. Ook in dit interieur past een donkere keuken ontzettend goed. Bovenstaand ontwerp is van Buro Winters uit Nijmegen.

Keukenontwerp voor schuurwoning

Donker kookeiland met rvs quooker schuurwoning arnhem

Deze zwarte keuken heeft een ontwerp met een eiland voor het spoelgedeelte. Als de bewoners aan het koken zijn, hebben ze een prachtig uitzicht door de grote raampartijen. Bekijk hier deze prachtige donkere keuken.

Ontwerp 6 meter lang aanrechtblad

Zes meter rvs aanrechtblad penthouse lent

Dit aanrechtblad is wel 6 meter lang en gemaakt naar het ontwerp van Maurice van Bakel uit Amsterdam! Dat is het mooie van een maatwerk keuken ontwerp, alles is mogelijk. Het kookeiland is bekleed met Kwartsiet Brown Silk Satinato. Alle materialen en lijnen zorgen samen voor een mooie samenhang. Bekijk meer van dit keukenontwerp.

Bent u op zoek naar interieur inspiratie voor gemeentehuizen? Dan bent u bij Hubbers interieurmakers op de juiste plek! Wij hebben jarenlange ervaring met het bouwen van interieurs voor gemeentehuizen en overheidsgebouwen. Onze mooiste projecten laten we we hieronder zien.

INSPIRATIE VOOR MAATWERKMEUBILAIR IN GEMEENTEHUIS

Maatwerk tafel wit printerruimte blauw nis verlichting gemeentekantoor papendrecht

Wij hebben de realisatie van het interieur van het gemeentehuis in Papendrecht op ons genomen. Onder meer de enginering, de productie en de plaatsing van het maatwerkmeubilair hebben wij uitgevoerd. Denk daarbij aan een balie, espressobar, sta/zit werkplekken, pantry’s, repro units, garderobe- en lockerwanden, akoestische panelen, een identity wall en kastenwanden. Het resultaat van dit gemeentehuis interieur is erg mooi geworden!

EEN INSPIRERENDE WERKOMGEVING VOOR GEMEENTEHUIZEN

Centrale hal maatwerk zitbanken gemeentekantoor lingewaard

In 2007 heeft bureau Inbo de aanbesteding gewonnen voor het nieuwe gemeentekantoor van de gemeente Lingewaard. Voor dit project hebben wij een schitterende ontvangstruimte gerealiseerd. Denk aan meubels als een receptiebalie en een publieksbalie. Verder maakten we alle onderdelen voor het ‘het nieuwe werken’; lockerkasten, werkplekken, concentratie werkplekken, overleg- en vergaderplekken en facilitaire voorzieningen zoals copyruimtes en pantry’s. Kortom, dit gemeentehuis interieur is een inspirerende werkplek waar de focus ligt op samenwerken en presteren. Een prachtig project waarbij we tevens een mooie onderscheiding in ontvangst hebben mogen nemen.

EEN OPEN EN HELDER GEBOUW MET MAATWERK INTERIEUR IN GEMEENTEHUIS

maatwerk-tafels-horecabalie-centrale-hal-gemeente-zuidplas

In de gemeente Zuidplas is een nieuw gemeentehuis gerealiseerd in Nieuwerkerk aan de IJsel. Dit schitterende project voldoet aan twee mooie uitgangspunten, namelijk dat het voldoet aan ‘Het Nieuwe Werken’ en aan het BREEAM Excellent duurzaamheidsscore.

Het Gemeentehuis Zuidplas heeft een open en transparante uitstraling. Hier sluit het maatwerk interieur perfect op aan. Absolute hoogtepunt van dit gemeentehuis is de akoestische wand in de raadzaal. De wand bestaat uit gebruikte petflessen die samen een portret van koning Willem Alexander en Koningin Máxima vormen. Deze wand hebben wij zelf kunnen realiseren in onze meubelmakerij.  Lees hier meer over dit project met gemeentehuis interieur.

 

Bent u op zoek naar een interieur voor schoolgebouwen of universiteiten? Dan bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en realiseren van interieurs in het onderwijs. Denk aan kastenwanden, balie’s, maatwerk zitmeubels en nog veel meer. Hieronder enkele voorbeelden van projecten die wij opgeleverd hebben.

NIEUW INTERIEUR VOOR EEN VERTROUWDE PLEK IN HET ONDERWIJS

Maatwerk wandmeubel

Nadat het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit een grote verbouwing had ondergaan, was ook het interieur toe aan een nieuwe look. Met name de hal heeft een grote make-over gehad. Een tientallen meter lange wand is omgetoverd tot een prachtig object met veel zitplekken en vitrines. De doorgangen geven een duidelijke routing aan. Met het kleurenpallet dat we van een bouwkundig architect hadden ontvangen, hebben wij het interieur vormgegeven. En het resultaat mag er zijn. Bekijk hier het hele interieur onderwijs project.

INTERIEUR INSPIRATIE VOOR SAMENWERKEN IN HET ONDERWIJS

Maatwerk interieur leslokaal han food and business nijmegen

In samenwerking met LIAG-architecten en bouwadviseurs hebben wij voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen een prachtig interieur gerealiseerd. Laat u inspireren door de schitterende interieurelementen in dit mooie gebouw. De belangrijkste aspecten in dit project waren kwaliteit en creativiteit. En dat is ook zeker in dit interieur onderwijs project terug te zien.

LAAT U INSPIREREN DOOR DIT ONDERWIJS INTERIEUR: EENVOUD IN VORM

Maatwerk zitelement zitbank leer grotiusgebouw nijmegen

Het nieuwste gebouw van de Radboud Universiteit heet het Grotius. Dit gebouw is door meerdere partijen gerealiseerd. Hubbers interieurmakers was verantwoordelijk voor de engineering, productie en montage van het interieur. In dit project staat eenvoud centraal. De uitvoering is met uitsluitend het beste materiaal gerealiseerd.

Er is voor een groot deel van het interieur gekozen voor ColorCore omdat dit minder slijt dan ander materiaal. Aangezien in dit gebouw het meubilair zeer vaak gebruikt wordt, is dit een enorm voordeel. Zowel docenten als studenten zijn erg enthousiast over het nieuwe interieur. Lees hier meer over dit onderwijs interieur project.

De 5 mooiste interieurs voor de zorg

Een moderne zorginstelling of ziekenhuis is niet alleen ingericht op goede zorg maar wil ook een fijne plek bieden aan gasten en werknemers. We zien dat steeds meer interieurs gericht zijn op comfort en een frisse kleurrijke uitstraling hebben. We zetten voor u vijf zorg interieurs op een rij ter inspiratie.

1. Multifunctioneel zorggebouw in Ede

In het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede is een nieuw zorggebouw en centrale hal gebouwd. Deze hal verbindt de oudbouw met het nieuwe gebouw. We hebben balies, pantry’s, kasten, bed achterwanden, scheidingswanden, banken, verpleegunits en nog veel meer gerealiseerd naar ontwerp van De Jong Gortemaker Algra architecten. De frisse groene en paarse tinten geven het gebouw een eigentijdse uitstraling.

Bekijk het hele project: Interieur Gelderse Vallei Ziekenhuis Ede.

Maatwerk interieur wachtruimte ziekenhuis gelderse vallei ede

2. Balie’s, maatwerk kasten en pantry’s voor Pluryn in Nijmegen

Voor zorginstelling Pluryn hebben we een ontwerp van Eric van Beuningen van Croonen gerealiseerd. Rustige houttinten vormen een mooi contrast met de warm gele kleuraccenten. U zou niet zeggen dat u een zorginstelling binnenloopt; witte wanden zijn niet te vinden.

Bekijk het hele project: Pluryn Nijmegen

Maatwerk pantrymeubel draaideuren lades grijs achterwand geel ledverlichting hoofdkantoor pluryn nijmegen

3. Wachtruimte voor Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

We hebben voor dit ziekenhuis meegeholpen met het realiseren van onder andere meubels voor de wachtruimtes en balies. De afdeling Radiologie bestaat uit verschillende modaliteiten, waar gewerkt wordt met de nieuwste technieken. Bij het ontwerp van 2Doubleyou is extra aandacht besteed aan de processen binnen de ruimte en de processen tussen de ruimten onderling. Iedere modaliteit heeft een eigen uitstraling gekregen.

Bekijk het hele project: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Maatwerk zitbanken gezondheidszorg canisius ziekenhuis nijmegen

4. Hoofdentree balie Radboud UMC

De nieuwe balie van het Radboud UMC is een echte blikvanger. Wij realiseerden het ontwerp van Suzanne Holtz. De achterwand en het plafond zijn gemaakt van western red cedar.

Bekijk het hele project: Hoofdentree Radboud UMC

Receptiebalie gezondheidszorg radboudumc hoofdentree nijmegen

5. Interieur huisartsenpraktijk Westeraam

Ook hier heldere kleurgebruik in een zorginstelling. Dit is een interieur realisatie voor huisartsenpraktijk Westeraam. Het ontwerp van het interieur is gemaakt door Michel van Heereveld en de uitvoering van het vaste meubilair heeft Hubbers interieurmakers voor hun rekening genomen. Door het consequent toepassen van materialen, vormentaal en kleur heeft het meubilair iets eigens gekregen en verbindt het de verschillende ruimtes met elkaar tot een geheel.

Bekijk het hele project: Interieur huisartsenpraktijk Westeraam

Maatwerkmeubilair wachtkamer zitbanken huisartsenpraktijk westeraam elst

Wilt u graag uw kantoor voorbereiden op de anderhalve meter samenleving? Uiteraard zijn er tijdelijke oplossingen te bedenken. Maar durf eens vooruit te denken. Hoe gaan wij na deze crisis om met ons werk? En hoe kunnen we onze werkomgeving daarop inrichten?

Van werkplek naar ontmoetingsplek

Doordat mensen nu langere tijd thuis werken, komen we erachter dat dit in veel gevallen een prima oplossing is. We bellen, mailen en videobellen meer en blijven hiermee met elkaar in contact. Bijkomend voordeel is dat we minder kilometers rijden. Dit is beter voor het milieu en kost minder tijd en geld.

In de toekomst zal thuiswerken veel meer geaccepteerd zijn dan voor de crisis. Het kantoor wordt minder een werkplek maar meer een plek om elkaar te ontmoeten. Voor overleg, voor samenwerken of gewoon voor een kop koffie.

Kijk op een andere manier naar het kantoor

We moeten anders gaan denken over de ruimtes in het kantoor. Want medewerkers zullen het op een andere manier gaan gebruiken. We geven enkele voorbeelden.

Vierkante meters maximaal benutten

Doordat we meer afstand moeten houden zijn bijvoorbeeld kantines sneller vol. Deze ruimte zal hierdoor doorlopend gebruikt worden voor de lunch. Dit geldt ook voor vergaderruimtes. Er zullen overleggen in kleinere samenstellingen plaatsvinden. Door de ruimte en tijd efficiënt te benutten kunt u toch maximaal gebruik maken van de vierkante meters.

Een kantoorinterieur met een andere functie

Een modern kantoor bestaat uit onder andere werkplekken en concentratieplekken. Maar wat gebeurd er als er minder mensen op kantoor zijn? Dan wordt het stiller op de werkplek waardoor afzonderlijke concentratieplekken niet meer nodig zijn. Deze plekken zijn dan juist weer geschikt voor bijvoorbeeld video overleg.

En zo zijn er nog meer situaties te bedenken die vragen om nieuwe inzichten en een andere aanpak. Daarom pleiten wij voor een weldoordachte aanpak in plaats van korte termijn oplossingen.

Kantooraanpassingen; denk vanuit lange termijn

Wilt u een weldoordacht plan voor uw kantoor? Dan is het belangrijk om vragen te stellen over hoe uw kantoor gebruikt zal worden in de toekomst. Want dat het zal veranderen is zeker. Denk na over welke processen nu gedwongen anders lopen en wat u hiervan wilt behouden.

Hubbers interieurmakers denkt in mogelijkheden. Een frisse blik van buiten uw organisatie geeft inzichten die bruikbaar zijn voor de lange termijn. Daarom komen we graag met u in contact. En geven advies over wat er in uw specifieke situatie het beste werkt. Want ieder kantoor vraagt om maatwerk oplossingen.

We helpen door nieuwe inzichten te geven in de inrichting van uw kantoor, ontwerpen de best passende oplossingen en realiseren dit bij u op locatie. Uiteraard hebben wij zelf ook maatregelen genomen, zodat wij de montage veilig kunnen uitvoeren.

Neem hier contact op met de specialisten van Hubbers.

Zoals bij veel bedrijven werken ook wij zoveel mogelijk thuis. Onze interieurarchitecten werken dus ook vanuit huis. De medewerkers in de werkplaats en in de montage werken wel op de zaak en op locatie. Ze houden zich uiteraard aan de regels die door de overheid aangereikt zijn. Dit betekent dat we, ondanks de situatie, ook in deze tijd veel voor u kunnen betekenen. Heeft u juist nu wensen of ideeën voor uw interieur? Dan denken we graag met u mee!

Stappenplan naar uw droominterieur

Heeft u ideeën of wensen voor uw interieur? Een prachtige nieuwe keuken of de badkamer renoveren? We helpen u graag! Hieronder leest u ons stappenplan dat we de komende tijd volgen.

 1. Kennismaken
  Een goed idee heeft een goed gesprek nodig. Met videobellen komen we toch in contact en luisteren we naar uw wensen. Een bijkomend voordeel; als het om de woning gaat waar u bent, kunt u ons direct een digitale rondleiding geven door het huis.
 2. Ontwerpen
  Onze interieurarchitecten hebben thuis dezelfde mogelijkheden om te ontwerpen als op kantoor. U mag gewoon de allerhoogste kwaliteit verwachten, zoals u van ons gewend bent. Eventueel zullen we een keer bellen of u een tekening door wilt sturen of een maat op wilt nemen. Deze maten en tekeningen zijn voorlopig. Als het ontwerp definitief is komen wij bij u thuis inmeten voor de exacte maten. Dit doen we altijd in overleg en rekening houdend met de voorgeschreven maatregelen.
 1. Presenteren
  Uiteraard presenteren we graag onze visie op uw wensen. Ontwerpschetsen sturen we digitaal door en bespreken we digitaal. Stalen en proefstukjes sturen we per post zodat u ook een gevoel krijgt bij het materiaal.
 1. Uitwerken en realiseren
  Als het ontwerp definitief is kunnen onze medewerkers ook zonder problemen het ontwerp uitwerken in een calculatie en werktekening. De werkplaats en de montage mogen gewoon doorwerken volgens de overheidsregels. Dus vanaf dit punt is er voor u niets wat anders is.

 

Zoals u merkt is alles mogelijk bij Hubbers. Want we vinden het belangrijk dat we in deze bijzondere tijden toch u verder kunnen helpen. Dus heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar!

Interieurarchitect of binnenhuisarchitect?

Er worden verschillende termen gebruikt voor het beroep interieurarchitect. Zo noemen mensen het binnenhuisarchitect, interieurontwerper, interieurstylist of interieurarchitect. Maar zijn er verschillen tussen deze termen? Jazeker! We leggen je graag uit hoe dit zit.

Binnenhuisarchitect én interieurarchitect zijn beschermde titels

Je mag jezelf niet zomaar architect, notaris of advocaat noemen. Dit zijn officiële titels en die zijn beschermd. Dit geldt ook voor de titel interieurarchitect. Deze titel is sinds 1987 beschermd.

Binnenhuisarchitect is volgens het architectenregister een synoniem voor interieurarchitect. Hier gelden dezelfde regels voor. De term interieurontwerper en interieurstylist zijn daarentegen geen beschermde titels. Iedereen mag een bedrijf starten en zich zo noemen.

Wat moet je doen om binnenhuisarchitect te worden?

Om binnenhuisarchitect te worden moet je zowel een bachelor- als masteropleiding doorlopen. Vervolgens moet je twee jaar als interieurarchitect werken voordat je je mag inschrijven in het architectenregister. Daarnaast dient er regelmatig bij- en nascholing gevolgd te worden. Bij Hubbers werken twee binnenhuisarchitecten die dit traject doorlopen hebben en deze titel dus officieel mogen dragen.

Binnenhuisarchitect architecten register

Wat doet een binnenhuisarchitect/ interieurarchitect?

Een binnenhuisarchitect is verantwoordelijk voor de binnenzijde van een gebouw of woning. Vroeger werd de binnenhuisarchitect ingeschakeld als de architect klaar was met zijn ontwerp. Tegenwoordig wordt de binnenhuisarchitect in een vroeg stadium betrokken bij het proces. De binnenzijde van een gebouw is namelijk net zo belangrijk als de buitenzijde.

Onze binnenhuisarchitecten zijn vooral bezig met het (her)indelen van ruimtes. Een ontwerp moet logisch zijn, makkelijk in gebruik en moet aansluiten op de sfeer die de opdrachtgever wenst. Maar er gebeurt nog veel meer. Een interieurarchitect heeft veel kennis van materialen, weet hoe je een ruimte moet verlichten en houdt zelfs rekening met akoestiek.

Maar de allerbelangrijkste opdracht is om de wens of droom van de opdrachtgever te vertalen naar een concreet plan. We zijn trots op deze quote van een klant:

“Ze hebben precies begrepen wat ik voor ogen had.

Zo had ik het zelf niet kunnen verzinnen

Bekijk al onze projecten!

Wat doet een interieurstylist/interieurontwerper?

Een interieurstylist houdt zich vooral bezig met de details van een woning. Denk aan de kleur kussens op de bank, welke vaas er in de kast komt en de keuze voor de planten. We durven wel te stellen dat zonder interieurstyling een ruimte niet echt af is. Daarom verzorgen we ook dit gedeelte van het proces als de opdrachtgever erom vraagt.

Wanneer moet in een binnenhuisarchitect of interieurarchitect inschakelen?

Wilt u uw woning anders indelen en/of wilt u graag een perfect passend maatwerk interieur dat helemaal naar uw wens is ontworpen? Kies dan voor een binnenhuisarchitect. Hubbers interieurmakers adviseert en ontwerpt, van idee tot constructie, vormen, kleurstelling en stoffering. Wij vertalen uw wensen naar een ontwerp inclusief moodboard en 3D impressie zodat u een juist beeld krijgt over het resultaat. Uw stijl en smaak zijn daarbij uitgangspunt. En uiteraard hebben wij goede ideeën over de dagelijkse bruikbaarheid van het interieur. Een goed ontwerp is een perfect samenspel tussen design en functionaliteit. Uw ontwerp vervolgens laten realiseren? Ook dat is mogelijk bij Hubbers interieurmakers. Bekijk hier al onze projecten.

Wilt u onze binnenhuisarchitecten ontmoeten?

Wilt u ook een goed interieuradvies? Neem dan contact op en vraag naar Anja of Lonneke. Zij helpen u graag verder!