Veel opdrachtgevers vonden het voorheen lastig om zich een voorstelling te maken van het interieurontwerp in de betreffende ruimte. Ook wij begrijpen dat dit moeilijk voor te stellen is met een 2D tekening. Daarom realiseren wij tegenwoordig ook 3D visualisaties. Hierbij wordt het interieurontwerp realistisch weergegeven in de bestaande ruimte.

Hoe ziet een 3D interieurontwerp eruit?

Niet alleen opstelling en kleurgebruik maar ook lichtinval wordt in het 3D ontwerp meegenomen. Zo krijgt u een totaalbeeld van het interieur in uw woning. Vanuit verschillende hoeken kunnen de driedimensionale weergaves bekeken worden. Mede dankzij de aankleding is er meer gevoel bij schaal en proportie.

Hoe komt een 3D interieurontwerp tot stand?

Een aantal stappen gaan vooraf. Om te beginnen met een vrijblijvende kennismaking met onze binnenhuisarchitecten. Tijdens deze afspraak wordt uw woon- en werksituatie in kaart gebracht en bespreken we uw wensen. Samen bepalen we of er een wederzijdse klik is. Hierna gaat het creatieve proces van start. We beginnen met een schetsontwerp. In deze fase zetten we de grote lijnen uit en wordt uw vraag vertaald naar een heldere en ruimtelijke oplossing. Zitten we in de goede richting? Dan gaan we met het voorlopige ontwerp aan de slag. Een verdiepingsslag wordt gemaakt waarin materialen en kleuren aan de orde komen. In deze fase komt ook het 3D ontwerp tot stand.

Wat volgt na het 3D ontwerp?

Is het voorlopige ontwerp naar wens? Dan komen we tot een definitief ontwerp waarbij ook details en materiaalmonsters aan bod komen. Voor zowel bouwkundige- als interieurwerkzaamheden worden praktische werktekeningen gemaakt. De daadwerkelijke realisatie van uw interieur kunt u ook volledig aan ons overlaten. Wij hebben een eigen productielijn waarin we al het meubilair op maat vervaardigen. Ons eigen montage team komt vervolgens het meubilair bij u plaatsen. En dit allemaal zeer zorgvuldig en zorgeloos. Wilt u hier meer over weten? Bekijk onze pagina over de realisatie van maatwerk meubilair.

Wilt u ook een 3D interieurontwerp? Neem contact op via deze link!

Op zoek naar de ultieme bron van keuken inspiratie voor uw droomkeuken? Zoek niet verder! Hieronder vindt u 5x inspiratie volle keukens in diverse stijlen en vormen, van verschillende materialen en in de meest originele kleuren.

1. Donkere keuken inspiratie

Stap binnen in de mysterieuze wereld van donkere keukens, waar diepe tinten en rijke texturen samensmelten tot een betoverende ambiance. Een donkere keuken straalt ongeëvenaarde elegantie en luxe uit. In een donkere keuken draait alles om de harmonieuze balans tussen schaduw en licht. Diepzwarte kasten en meubels worden aangevuld door sprankelende accenten en strategisch geplaatste verlichting. Een donkere keuken biedt een diepte en contrast die een boeiende visuele ervaring oplevert. Combineer donkere kasten met contrasterende elementen, zoals marmeren werkbladen met heldere aders, of opvallende accenten die als blikvangers fungeren.

   Donkere keuken    

2. Keuken inspiratie voor verschillende woonstijlen

Er zijn talloze keukenstijlen die variëren in esthetiek, kleurenschema’s, materialen en ontwerpkenmerken. Bij de realisatie van een maatwerk keuken is alles mogelijk!

Moderne keukens: Strakke lijnen, minimalistisch design en eenvoudige kleurenschema’s zijn kenmerkend voor moderne keukens.

 

Design keukens: design keukens zijn kunstzinnige composities van vorm en functie, waar stijlvolle details en vooruitstrevend design een harmonieus decor vormen voor de culinaire beleving, met de nadruk op luxe en vernieuwende materialen.

   

Landelijke keukens: Deze stijl roept het gevoel op van een landelijk toevluchtsoord, met rustieke elementen zoals houten balken.

   Donkere keuken

3. Inspiratie voor verschillende vormen keukens

Een goed doordachte indeling is essentieel voor een functionele keuken. Laat je inspireren door slimme indelingen die de workflow optimaliseren en ervoor zorgen dat alle kookbenodigdheden binnen handbereik zijn. Ontdek hoe de principes van ergonomie toegepast kunnen worden om uw keuken zo comfortabel mogelijk te maken, zodat koken een plezierige en moeiteloze ervaring wordt.

Keukens met kookeiland:  keukens met kookeilanden zijn erg geliefd en niet zonder reden. Ze bieden namelijk erg veel ruimte om te koken en op te bergen. Daarnaast zorgt een kookeiland vaak voor verbinding met de eettafel, een bar of de woonkamer.

     

L vormige- en hoek keukens: Deze opstelling maximaliseert de beschikbare ruimte langs twee aangrenzende muren, waardoor er een optimale werkruimte ontstaat voor koken, bereiden en opslag. Daarnaast wordt er vaak een natuurlijke werkdriehoek gecreëerd tussen het fornuis, de gootsteen en de koelkast, wat de efficiëntie tijdens het koken verhoogt.

 

G keukens en andere ingenieuze vormen: het grootste voordeel van een maatwerk keuken is dat het ontwerp precies afgestemd kan worden op de beschikbare ruimte. Zo worden moeilijke hoeken optimaal in gebruik genomen.

Maatwerk keuken woonhuis Nijmegen

4. Inspiratie voor grote keuken

De keuken wordt steeds vaker gezien als een centrale ruimte in de woning waar iedereen samen komt, er is daardoor dan ook een nieuw begrip ontstaan. Namelijk; de woonkeuken. Naast koken en eten kan een woonkeuken ook dienen als een plek om te werken, te ontspannen, gasten te ontvangen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Een woonkeuken kan een gevoel van ruimtelijkheid en luchtigheid bevorderen, waardoor de hele ruimte groter en uitnodigender aanvoelt. De grote keuken is vaak visueel en fysiek verbonden met de woonkamer, eetkamer of andere aangrenzende ruimtes. Dit creëert een gevoel van verbondenheid en maakt het gemakkelijker voor mensen om te communiceren en deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals koken, eten en ontspannen.

   

5. Gekleurde keukens als inspiratie

Durft u voor een kleurtje te gaan? In het aterlier zijn meer dan 100 kleurstalen te vinden waaruit u kan kiezen. Kies voor een opvallende verandering met rijke blauwe kasten die een gevoel van kalmte en diepte oproepen, of omarm de energie van een zonnige gele achtergrond die de ochtend met vrolijkheid begroet. Voor degenen die een subtiele benadering verkiezen, bieden pastelkleuren zoals zachtroze en muntgroen een elegante en verfijnde uitstraling.

maatwerk-keuken-fenix-aanrechtblad-kookeiland-marmerlook-eiken-villa-het-gooi

Bent u ook aan het fantaseren over uw droomkeuken? Wij kunnen hem precies maken zoals u wilt! Onze interieurarchitecten denken met u mee over een praktische indeling, ingericht naar uw levensstijl en kookgewoonte. En helpen u daarnaast om de keuken esthetisch naar het hoogste niveau te brengen zodat u er jarenlang van kunt genieten.