Kantoorinrichting in een 1,5 meter samenleving

Maatwerk overlegplek balie kantoorinrichting tribes brussel belgie

Wilt u graag uw kantoor voorbereiden op de anderhalve meter samenleving? Uiteraard zijn er tijdelijke oplossingen te bedenken. Maar durf eens vooruit te denken. Hoe gaan wij na deze crisis om met ons werk? En hoe kunnen we onze werkomgeving daarop inrichten?

Van werkplek naar ontmoetingsplek

Doordat mensen nu langere tijd thuis werken, komen we erachter dat dit in veel gevallen een prima oplossing is. We bellen, mailen en videobellen meer en blijven hiermee met elkaar in contact. Bijkomend voordeel is dat we minder kilometers rijden. Dit is beter voor het milieu en kost minder tijd en geld.

In de toekomst zal thuiswerken veel meer geaccepteerd zijn dan voor de crisis. Het kantoor wordt minder een werkplek maar meer een plek om elkaar te ontmoeten. Voor overleg, voor samenwerken of gewoon voor een kop koffie.

Kijk op een andere manier naar het kantoor

We moeten anders gaan denken over de ruimtes in het kantoor. Want medewerkers zullen het op een andere manier gaan gebruiken. We geven enkele voorbeelden.

Vierkante meters maximaal benutten

Doordat we meer afstand moeten houden zijn bijvoorbeeld kantines sneller vol. Deze ruimte zal hierdoor doorlopend gebruikt worden voor de lunch. Dit geldt ook voor vergaderruimtes. Er zullen overleggen in kleinere samenstellingen plaatsvinden. Door de ruimte en tijd efficiënt te benutten kunt u toch maximaal gebruik maken van de vierkante meters.

Een kantoorinterieur met een andere functie

Een modern kantoor bestaat uit onder andere werkplekken en concentratieplekken. Maar wat gebeurd er als er minder mensen op kantoor zijn? Dan wordt het stiller op de werkplek waardoor afzonderlijke concentratieplekken niet meer nodig zijn. Deze plekken zijn dan juist weer geschikt voor bijvoorbeeld video overleg.

En zo zijn er nog meer situaties te bedenken die vragen om nieuwe inzichten en een andere aanpak. Daarom pleiten wij voor een weldoordachte aanpak in plaats van korte termijn oplossingen.

Kantooraanpassingen; denk vanuit lange termijn

Wilt u een weldoordacht plan voor uw kantoor? Dan is het belangrijk om vragen te stellen over hoe uw kantoor gebruikt zal worden in de toekomst. Want dat het zal veranderen is zeker. Denk na over welke processen nu gedwongen anders lopen en wat u hiervan wilt behouden.

Hubbers interieurmakers denkt in mogelijkheden. Een frisse blik van buiten uw organisatie geeft inzichten die bruikbaar zijn voor de lange termijn. Daarom komen we graag met u in contact. En geven advies over wat er in uw specifieke situatie het beste werkt. Want ieder kantoor vraagt om maatwerk oplossingen.

We helpen door nieuwe inzichten te geven in de inrichting van uw kantoor, ontwerpen de best passende oplossingen en realiseren dit bij u op locatie. Uiteraard hebben wij zelf ook maatregelen genomen, zodat wij de montage veilig kunnen uitvoeren.

Neem hier contact op met de specialisten van Hubbers.