Hubbers realiseert naar ontwerp van Buro Winters

Afgelopen week hebben wij een leuk interview mogen afnemen van Arjan Winters, eigenaar van Buro Winters. Buro Winters is een architectenbureau waarvoor wij al ruim 20 jaar interieurontwerpen mogen realiseren. Graag delen wij een aantal hoogtepunten.

Over Buro Winters

”Wij zorgen voor samenhang tussen het interieur en het exterieur. Verbouwen voor particulieren en de zakelijke markt is onze corebusiness. Daarnaast ontzorgen wij ook onze opdrachtgevers als het gaat om een nieuw te bouwen woonhuis waarbij het gehele vergunningstraject en de uitvoering opgepakt moet worden. Dit geldt ook voor renovaties en uitbreidingen van zowel de buitenzijde als de binnenzijde van een woning.’’

Bij een dergelijk project kom je al snel in aanraking met het interieur waar natuurlijk ook aanpassingen gedaan worden. Dit is zowel bouwkundig, semi-bouwkundig als in de afbouw vaak het geval. Daar schakelen wij Hubbers interieurmakers in. Dit is waar onze samenwerking begint.”

De eerste fase

”Als wij een aanvraag krijgen dan volgt er eerst een vrijblijvend gesprek. Tijdens deze afspraak bekijken wij wat we voor elkaar kunnen betekenen en of we kunnen voldoen aan de vraagstukken die er liggen. Wij starten altijd met het schetsontwerp, waarin wij het concept in beeld brengen. Hierop volgt dan het voorlopige ontwerp en het technische ontwerp waarin wij het ontwerp voor een groot deel technisch uitwerken voor de uitvoering. Wij proberen Hubbers interieurmakers eigenlijk altijd zo vroeg mogelijk te betrekken in dit proces. Maar voordat Hubbers een begroting kan maken moet het ontwerp wel zo goed als klaar zijn.

Wij tekenen het dusdanig uit zodat er dus een begroting aan onze tekening ten grondslag ligt. Deze spreken we door met onze opdrachtgevers en als dat akkoord is gaat Hubbers verder met de enginering. Door Hubbers wordt het technisch uitgewerkt naar aanleiding van ons ontwerp.”

Het leukste aan ons werk

”Het leukste van ons werk is dat er vaak een vraagstuk ligt waarbij er zowel voor het interieur als de architectuur aan de buitenzijde een oplossing gevonden moet worden. Wij kunnen hierin een totaalontwerp aanbieden welke als een maatwerkpak voor onze opdrachtgever is ontworpen.”

De samenwerking met Hubbers

”Met Hubbers kunnen wij het ontwerp naar een hoger level brengen en het uiterste uit elkaar halen. Dit geldt voor het wensenpakket van de klant maar ook zeker de kwaliteitseisen. Voor de kwaliteit is het belangrijk dat een interieurbouwer kan meedenken in de eisen die gesteld worden en mogelijk alternatieven kan aanbieden. De producten die Hubbers levert voldoen hierin altijd aan onze wensen. Ik denk dat qua visie de bedrijven heel erg op een lijn liggen. Wij willen allebei altijd het beste voor onze klant.

Ik denk dat Hubbers zich onderscheidt doordat ze van te voren de productietekening kunnen vertalen naar de praktijk. Wij spreken deze tekeningen altijd gezamenlijk door om te kijken waar de puntjes op de i moeten komen en waar de moeilijkheidsgraad ligt. Die lossen we samen dan ook weer op. Niet iedere meubelmaker begrijpt dat.’’

Alles voor de klant

”Het contact gaat voor 99% via ons. Het komt wel eens voor dat een klant met Hubbers contact heeft maar dat is dan in de afronding van het project. Normaliter gezien loopt het contact via ons. De opdrachtgever huurt ons in om ook een stukje directievoering uit te voeren. Waar wij natuurlijk ook kritisch moeten zijn op onze onderaannemers. Het is makkelijk dat je daarin dezelfde taal spreekt.

Het schakelen onder elkaar gaat zo gemakkelijk omdat je elkaar al zo goed kent en zo lang samenwerkt. Hierdoor heb je aan een aantal woorden al genoeg en vaak heeft de klant daar nog geen eens weet van. We proberen het altijd intern onder elkaar op te lossen. Ons gemeenschappelijke doel is een tevreden klant. Het doel van Buro Winters is dat het interieurontwerp zo is uitgevoerd zoals wij voor ogen hadden.”