Techniekdag Nijmegen

Hubbers interieurmakers techniekdag nijmegen

‘Dit vak met toekomst geeft me elke dag voldoening’

Hubbers interieurmakers is een bedrijf waarin de modernste digitale technieken niets zouden betekenen zonder ogen en handen van de vakman. In de interieurbouw is sprake van maatwerk, daardoor blijft de mens de belangrijkste schakel.

Hubbers interieurmakers staat dan ook al jaren op de Techniekdag Nijmegen. Om te laten zien hoe afwisselend en uitdagend een baan in de techniek kan zijn en om jonge mensen kennis te laten maken met het mooie vak van interieurbouwer.

Een medewerker van Hubbers interieurmakers

Lars van Gruythuisen (30) is projectleider bij Hubbers interieurmakers. “We zijn steeds op zoek naar jonge, gemotiveerde mensen die we in ons bedrijf kunnen opleiden. Wij doen alles zelf, van ontwerp tot montage. Er zijn dus veel mogelijkheden.”

Bij Hubbers interieurmakers worden de voortrazende ontwikkelingen in de techniek op de voet gevolgd, daarnaast staan inventiviteit, kennis en kunde nog altijd centraal. Medewerkers krijgen dan ook alle kansen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Van Gruythuisen. “Met foto’s van het productieproces en onze producten, een grabbelspel en een photobooth waar je een portret met bouwhelm op kunt laten maken. Hebben we de jeugd door middel van speelse elementen kennis laten maken met onze stand en vakgebied.”

Hoe is Van Gruythuisen zelf in het vak beland?

“Ik ben meubelmaker geworden omdat mijn vader mij heeft geïnspireerd. Maar ik ben het gebleven omdat het een baan met toekomst is waarin ik mezelf kan ontplooien. Waar je samen werkt aan een prachtig eindproduct. Dat geeft veel voldoening. Elke dag weer. Dát wil ik overbrengen op jonge mensen.”