Designers ‘Saturday

Hubbers interieurmakers designers saturday

Interieurarchitecten bezoeken Langenthal in Zwitserland.

Op uitnodiging van Unifit reisde de interieurarchitecten van Hubbers interieurmakers naar Langenthal in Zwitserland om “Designers Saturday” te bezoeken. Om de twee jaar presenteren meer dan 70 nationale en internationale fabrikanten, alsmede vooraanstaande universiteiten en academies zich in en rondom Langenthal. Met een shuttle service verplaatsen de bezoekers zich tussen zes fabrieken die hun deuren openstellen voor publiek. Daarnaast bieden deze fabrieken een authentiek podium voor leveranciers uit de interieur branche. Geen standaard beurs in een hal waar we productpresentatie gewend zijn, maar een authentiek podium waar exposanten zich in een tot ‘theater’ getransformeerde productiehal presenteren. Presentaties die je toegepaste kunst kunt noemen. Het is een plek waar ambacht, ontwerp en kunst samenkomen.

Onze start; Création Bauman, een gerenommeerde textielfabriek met verschillende vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Ze ontwikkelen en produceren hoogwaardige stoffen voor diverse toepassingen in het interieur. Met een prachtige bedrijfspresentatie begon onze dag al met veel enthousiasme.

Hector Egger Holzbau is onze tweede locatie tijdens de trip. Een bedrijf op het gebied van innovatieve hi-tech houten bouwprojecten. Met de meest up to date cad-cam-technologie en een uitgekiende logistiek maken zij de meest prachtige futuristische, maar ook nog steeds traditionele architectuur.

Locatie 3: City Center. Focus Ageing Society – Ouder worden en Design. Bewust of onbewust; veroudering raakt ons allemaal. We leven langer waardoor de demografische behoeften veranderen. Op deze locatie vindt men de kans om bestaande levensvormen en normen te heroverwegen.

Locatie 4: Ruckstuhl. Ruckstuhl een tapijtfabriek met hoogwaardige textiele vloerbedekkingen. Ze verwerken natuurlijke grondstoffen uit de hele wereld. Tijdens een kijkje in hun indrukwekkende fabriek en het ontwikkelingsatelier trok de  presentatie van Talsee veel aandacht; een badkamermeubel gepresenteerd in een ingenieuze opstelling van spiegels suggereerde optische oneindigheid in een streng minimalistisch gebouw. Een inspirerende beleving!

Maar echt onder de indruk waren onze ontwerpers van de performance van meubelfabrikant Horgenglarus. Van stoel- en tafelonderdelen maakten ze  interactieve fantasiewezens. Hiermee wonnen ze welverdiend de Exhibitor Category XL zilveren prijs.

Locatie 5: Glas Trösch. Glas Trösch staat bekend om zijn voortdurende innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten van glas. De speciale druktechnieken openen nieuwe perspectieven in het ontwerp van glas die verder gaat dan tevoren ooit gedacht.

Tot slot bezochten we de fabriek Girsberger, een leverancier van Hubbers. Sinds 127 jaar ontwikkelen en produceren zij innovatieve oplossingen rond het thema zitten.

Wat de aandacht trok in de fabriek van Girsberger was de performance van stoelenfabrikant Dietiker. Een grote hal vullend zweefden stoelen als marionetten boven de vloer, dit omgeven door stemmingsvol licht en muziek.

Na een dag vol lopen, slenteren en inspiratie konden we even, bijna meditatief,  ontspannen. Een betere afscheid hadden we niet kunnen wensen. Over twee jaar zijn we weer van de partij.

Fotos©http://www.designerssaturday.ch/ – Fotos©Glas Trösch AG, Fotograf: Rasmus Norlander