Wow!

Hubbers interieurmakers jaar

40 jaar creativiteit en vakmanschap

Slider jaar hubbers interieurmakers

Meedoen aan de Nationale Beroepen Wedstrijd levert Ton Hubbers in 1971 de titel ‘beste meubelmaker van Nederland’ op. Met die prijs als startkapitaal begint hij zes jaar later Meubelmakerij A.J. Hubbers. Het eenmansbedrijf restaureert antiek en maakt exclusief meubilair voor particulieren.

Nationale Beroepen Wedstrijd 1971;  Met het kinderbankje dat hij maakte behaalde hij de eerste prijs en werd ‘beste meubelmaker van Nederland’. Ton had nog geen ambitie om het bankje zelf te ‘vullen’ en daarom rouleerde het in veel jonge gezinnen. Het verhuisde zelfs naar Duitsland en België. Na 43 jaar kwam het bankje bij toeval weer op Tons pad, nu in gebruik door de 3e generatie peuters. De hand van de meester in opleiding is nog onmiskenbaar aanwezig; duurzaam en verfijnd. Alles met de hand gemaakt zonder machinale hulpmiddelen. Drie dagen noeste arbeid onder het toeziend oog van een kritische jury en honderden toeschouwers.

Buiten de platgetreden paden vindt Hubbers meer en meer zijn eigen weg. Zijn gedrevenheid en inventiviteit blijven niet onopgemerkt. Naast particulieren ontdekken steeds meer professionele opdrachtgevers de kwaliteiten van de meubelmakerij. Experimenterend met materialen en productiemethodes ontwikkelt Hubbers een stijl die na 40 jaar nog altijd leunt op degelijk vakmanschap en ongebreidelde creativiteit.
Pand Hubbers interieurmakers in 1977
Hubbers groeit langzaam maar zeker uit naar een middelgroot interieurbouwbedrijf, zoals een diepgewortelde boom waarvan de stevige stam steeds meer takken draagt. Meubel- en Interieurbouw Hubbers bv wordt de nieuwe naam van het bedrijf dat inmiddels brede regionale faam heeft verworven.

Contact

Ton Hubbers wordt steeds vaker gevraagd complete interieurs te ontwerpen. Opdrachtgevers worden talrijker, de opdrachten groter. Om zich volledig op het ontwerpen te kunnen richten gaat hij in 1995 een compagnonschap aan met bedrijfskundige Emiel Mathijssen. Deze splitsing van taken verdubbelt de slagkracht van de onderneming die een andere naam krijgt: Hubbers Interieurmakers, bedenkers van interieurs, makers van meubelen. In 2003 betrekt Hubbers interieurmakers het door Ton Hubbers ontworpen bedrijfspand op een kleinschalig industrieterrein in de Ooijpolder. Het gebouw is minimalistisch, functioneel en stijlvol, zoals alle ontwerpen van Hubbers. Inmiddels vraagt ook hier de organische groei van het bedrijf om meer ruimte. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Het vier decennia lang ontwerpen, maken en leveren van meubels en interieurs op maat heeft Hubbers interieurmakers nationale naam en faam bezorgd. Groei was nooit de drijfveer, maar het logisch gevolg van succes. Dat is te danken aan de veelzijdige eigenschappen die team Hubbers tot een topteam maken: vakkundig en creatief, betrouwbaar en eigenzinnig, degelijk en verrassend. Dat zie je terug in elk project.

Bij Hubbers interieurmakers begint de toekomst vandaag. Al veertig jaar lang.